Header Ads

Yeni

Python Dilinin Avantajları: Python'u özel yapan nedir?


Python küresel bir kavramdır
Genç ve yaşlı, deneyimli ve acemi programcılar bunu nasıl kullanmak isterler? Büyük şirketlerin Python'u benimsemesi ve amiral gemisi ürünlerini kullanarak nasıl uygulaması oldu?
Birçok neden var - bazılarını zaten listeledik, ancak daha pratik bir şekilde tekrar numaralandıralım:
  • bu kadar öğrenmesi kolay - Python birçok diğer diller için daha kısadır öğrenmek için gereken zamanı; bu, gerçek programlamayı daha hızlı başlatmanın mümkün olduğu anlamına gelir;
  • öyle öğretme kolay - öğretim iş yükü diğer diller tarafından gerekli küçüktür; bu, öğretmenin egzotik hilelere, garip istisnalara ve anlaşılmaz kurallara enerji harcamamaya değil, genel (dilden bağımsız) programlama tekniklerine daha fazla vurgu yapabileceği anlamına gelir;
  • bu kadar kolay kullanımlı yeni yazılım yazmak için - Python kullanarak zaman yazma kodu daha hızlı çoğunlukla mümkündür;
  • bu kadar kolay anlaşılır - o Python ile yazılmış ise daha hızlı başkasının kodunu anlamak da genellikle daha kolaydır;
  • öyle yüklenir ve dağıtma, elde etmek kolay - Python, ücretsiz açık ve çoklu platform olduğu; tüm diller bundan övünemez.
  • Python kullanmanın avantajları
Tabii ki, Python'un dezavantajları var:
  • bir hız iblisi değil - Python olağanüstü bir performans sunmuyor;
  • bazı durumlarda bazı basit test tekniklerine karşı dirençli olabilir - bu, Python kodunda hata ayıklamanın diğer dillerden daha zor olabileceği anlamına gelebilir; Neyse ki Python'da hata yapmak her zaman zordur.

Ayrıca Python'un BT pazarında türünün tek çözümü olmadığı da belirtilmelidir.
Çok sayıda takipçisi var, ancak diğer dilleri tercih eden ve hatta projeleri için Python'u düşünmeyen birçok kişi var

Python rakipleri?

Python'un karşılaştırılabilir özelliklere ve yatkınlıklara sahip iki doğrudan rakibi vardır. Bunlar:
  • Perl - aslen Larry Wall tarafından yazılmış bir betik dili;
  • Ruby - Yukihiro Matsumoto tarafından orijinal olarak yazılmış bir betik dili.
Birincisi Python'dan daha geleneksel, daha muhafazakardır ve klasik C programlama dilinden türetilen bazı eski iyi dillere benzer.
Buna karşılık, ikincisi Python'dan daha yenilikçi ve daha taze fikirlerle doludur. Python'un kendisi bu iki kreasyonun arasında bir yerde yatıyor.
İnternet, her biri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bu üç kişiden birinin diğeri üzerindeki üstünlüğü hakkında sonsuz tartışmalara sahip forumlarla doludur.

Python'u nerede çalışırken görebiliriz?

Her gün ve neredeyse her yerde görüyoruz. Arama motorları, bulut depolama ve araçlar, sosyal medya ve benzeri gibi karmaşık İnternet hizmetlerini uygulamak için yaygın olarak kullanılmaktadır Bu hizmetlerden herhangi birini kullandığınızda, bilmeseniz de aslında Python'a çok yakınsınız.
Python'da birçok geliştirme aracı uygulanmaktadır. Python'da giderek daha fazla günlük kullanım uygulaması yazılmaktadır. Birçok bilim adamı pahalı tescilli araçları terk etti ve Python'a geçti. Birçok BT projesi testcisi tekrarlanabilir test prosedürlerini gerçekleştirmek için Python'u kullanmaya başladı. Liste uzundur.

Neden Python olmasın?

Python'un artan popülaritesine rağmen, Python'un bulunmadığı veya nadiren görüldüğü bazı nişler var:
  • düşük seviyeli programlama (bazen "metale yakın" programlama olarak adlandırılır): son derece etkili bir sürücü veya grafik motoru uygulamak istiyorsanız Python kullanamazsınız;
  • mobil cihazlar için başvurular : bu bölge hala Python tarafından fethedilmeyi bekliyor olsa da, büyük olasılıkla bir gün gerçekleşecek.

Hiç yorum yok