Header Ads

Yeni

Bir bilgisayar programı nasıl çalışır?

Python logolu bir bilgisayar ekranı

Bu ders size Python dilinin ne olduğunu ve ne için kullanıldığını göstermeyi amaçlamaktadır. Mutlak temellerden başlayalım.
Bir program bilgisayarı kullanılabilir hale getirir. Bir program olmadan, bir bilgisayar, hatta en güçlü olanı bile, bir nesneden başka bir şey değildir. Benzer şekilde, bir oyuncu olmadan, bir piyano ahşap bir kutudan başka bir şey değildir.
Bilgisayarlar çok karmaşık görevleri yerine getirebilir, ancak bu yetenek doğuştan değildir. Bir bilgisayarın doğası oldukça farklıdır.
Sadece son derece basit işlemleri gerçekleştirebilir, örneğin, bir bilgisayar karmaşık bir matematiksel işlevin değerini kendi başına değerlendiremez, ancak bu yakın gelecekte olasılık alanlarının ötesinde değildir.
Çağdaş bilgisayarlar, ekleme veya bölme gibi çok temel işlemlerin sonuçlarını değerlendirebilir, ancak bunu çok hızlı yapabilir ve bu eylemleri neredeyse her zaman tekrarlayabilir.
Uzun bir yolculuk sırasında ulaştığınız ortalama hızı bilmek istediğinizi düşünün. Mesafeyi biliyorsun, zamanı biliyorsun, hıza ihtiyacın var.
Doğal olarak, bilgisayar bunu hesaplayabilecektir, ancak bilgisayar mesafe, hız veya zaman gibi şeylerin farkında değildir. Bu nedenle, bilgisayara aşağıdakileri yapması talimatını vermek gerekir:
  • mesafeyi temsil eden bir sayıyı kabul etmek;
  • seyahat süresini temsil eden bir sayıyı kabul etmek;
  • eski değeri ikincisine bölmek ve sonucu bellekte saklamak;
  • sonucu (ortalama hızı temsil eder) okunabilir bir formatta görüntüler.
Bu dört basit eylem bir program oluşturur . Tabii ki, bu örnekler resmileştirilmemiştir ve bilgisayarın anlayabildiğinden çok uzaktırlar, ancak bilgisayarın kabul edebileceği bir dile çevrilecek kadar iyidirler.
Dil anahtar kelimedir.
İçerik kaynak ve destek: edube.org

Hiç yorum yok