Header Ads

Yeni

Doğal diller ve programlama dilleri

Derleme konsept resmi

Dil, düşünceleri ifade etmek ve kaydetmek için bir araçtır (ve bir araçtır). Çevremizde birçok dil var. Bazıları beden dili gibi ne konuşma ne de yazma gerektirir; en derin duygularınızı tek bir kelime bile etmeden çok doğru bir şekilde ifade etmek mümkündür.
Her gün kullandığınız bir başka dil, dilinizi göstermek ve gerçeklik hakkında düşünmek için kullandığınız ana dilinizdir. Bilgisayarların da çok temel olan makine dili adı verilen kendi dilleri vardır .
Bir bilgisayar, hatta teknik olarak en sofistike olanlar bile, bir zekâ izinden bile yoksundur. İyi eğitilmiş bir köpek gibi olduğunu söyleyebilirsiniz - sadece önceden belirlenmiş bilinen komutlara yanıt verir.
Tanıdığı komutlar çok basit. Bilgisayarın "bu numarayı al, diğerine böl ve sonucu kaydet" gibi siparişlere yanıt verdiğini hayal edebiliriz.
Bilinen komutların tam setine bazen IL olarak kısaltılmış bir talimat listesi denir Farklı bilgisayar türleri IL'lerinin boyutuna bağlı olarak değişebilir ve talimatlar farklı modellerde tamamen farklı olabilir.
Not: makine dilleri insanlar tarafından geliştirilmiştir.
Şu anda hiçbir bilgisayar yeni bir dil oluşturamıyor. Ancak, bu yakında değişebilir. Öte yandan, insanlar da çok farklı diller kullanır, ancak bu diller doğal olarak gelişmiştir. Dahası, hala gelişiyorlar.
Her gün yeni kelimeler oluşturulur ve eski kelimeler kaybolur. Bu dillere doğal diller denir .

Hiç yorum yok