Header Ads

Yeni

Python nasıl indirilir ve nasıl kullanılır

www.python.org/downloads web sitesi

Python'u indirme ve yükleme

Tarayıcı, siteye kullandığınız işletim sistemini girdiğinizi söylediğinden, atmanız gereken tek adım, istediğiniz uygun Python sürümünü tıklatmaktır.
Bu durumda, Python 3'ü seçin. Site her zaman size en son sürümünü sunar.
Eğer bir iseniz Windows kullanıcısı , indirilen .exe dosyasını başlatın ve tüm adımları uygulayın.
Yükleyicinin şimdilik önerdiği varsayılan ayarları bir istisna dışında bırakın - PATH'ye Python 3.x Ekle adlı onay kutusuna bakın ve kontrol edin.
Bu işleri kolaylaştırır.
Bir macOS kullanıcısıysanız , Python 2'nin bir sürümü bilgisayarınıza önceden yüklenmiş olabilir, ancak Python 3 ile çalışacağımızdan, Python sitesinden ilgili .pkg dosyasını indirip yüklemeniz gerekecektir.

Python nasıl edinilir ve nasıl kullanılır

Kullandığınız işletim sistemine bağlı olarak kendi Python 3 kopyanızı almanın birkaç yolu vardır.
Linux kullanıcıları büyük olasılıkla Python yüklüdür - bu en olası senaryodur, çünkü Python'un altyapısı birçok Linux OS bileşeni tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
Örneğin, bazı distribütörler belirli araçlarını sistemle birleştirebilir ve bu araçların çoğu paket yöneticileri gibi Python'da yazılır. Linux dünyasında mevcut olan grafiksel ortamların bazı bölümleri de Python'u kullanabilir.
Linux kullanıcısıysanız terminali / konsolu açın ve şunu yazın:
python3
kabuk isteminde Enter tuşuna basın ve bekleyin.
Böyle bir şey görürseniz:
Python 3.4.5 (default, Jan 12 2017, 02:28:40) [GCC 4.2.1 Compatible Clang 3.7.1 (tags/RELEASE_371/final)] on linux Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information. >>>
o zaman başka bir şey yapmanıza gerek yoktur.
Python 3 yoksa, yeni bir paket indirmek ve yüklemek için paket yöneticinizi nasıl kullanacağınızı bulmak için Linux belgelerinize bakın - ihtiyacınız olana python3 adı verilir veya adı bununla başlar.
Linux Terminali

Hiç yorum yok